Двадесет и седем души загинаха при експлозия в бензиностанция край Махачкала, предаде

...
Двадесет и седем души загинаха при експлозия в бензиностанция край Махачкала, предаде
Коментари Харесай

Експлозия на бензиностанция в Дагестан уби най-малко 27 души

Двадесет и седем души починаха при детонация в бензиностанция край Махачкала , съобщи ТАСС. Сред жертвите има три деца, а 66 души са ранени. Десетима от тях са в сериозно положение.

Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Две от осемте цистерни на бензиностанцията са се взривили . Има риск от нова експлоция, а сегашната - е провокирала мощен пожар.
 Десет ранени при гърмеж на бензиностанция в Дагестан
Десет ранени при гърмеж на бензиностанция в Дагестан

Става въпрос за случай

По последни данни площта на пожара е 500 квадратни метра. Взривът е бил чут и отвън Махачкала .

В преодоляването на пожара вземат участие над 70 души, които употребяват и 20 единици противопожарна техника. Полицаи и чиновници на градската администрация водят хората от местопроизшествието . В региона на Махачкала, където стана детонацията, подаването на газ е лимитирано.

По данни на районната прокуратура е проведена инспекция по отношение на пожара в бензиностанция . Държавният секретар на Република Дагестан Магомед-Султан Магомедов, както и кметът на Махачкала Юсуп Умавов и неговите заместници дойдоха на мястото на случая.

На мястото на нещастието дойде и градският прокурор Шамил Магомедов . Виктор Фисенко, първият заместник-ръководител на съветското министерство на опазването на здравето, отлетя за Дагестан.

На фамилиите на жертвите ще бъде предоставена цялата нужна помощ, разгласи пред ТАСС президентът на Дагестан Сергей Меликов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР